Σαρακοστιανές συνταγές: Ο viral σιμιγδαλένιος χαλβάς Dubai Chocolate
Η σαρακοστιανή νηστεία θέλει και το γλυκό της. Δείτε πώς θα φτιάξετε λαχταριστό σιμιγδαλένιο χαλβά με Dubai Chocolate.

Μια παραλαγή του παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά που έχει την τιμητική του τις ημέρες της νηστείας. Επιλέξαμε να ας προτείνουμε χαλβά με μια δόση ανατολής καθώς η δική μας συνταγή έχει ερεθίσματα από την Dubai Chocolate που έχει μπει δυναμικά στην ελληνική γαστρονομία και ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
- 3 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 200 γρ. Φιστίκι Αιγίνης
- Για το σερβίρισμα γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Μαζί βάζουμε και το ξυλάκι της κανέλας προκειμένου να βγάλει τα αρώματα της όσο το σιμιγδάλι ψήνεται. Όταν το μείγμα πάρει το ιδανικό χρώμα τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και αμέσως και με μεγάλη προσοχή για να μην καούμε τα υγρά δηλαδή τον χυμό και το νερό. Στο σημείο αυτό χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατευούμε με υπομονή το μείγμα μας έως ότου αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος μέσα στο οποίο βάζουμε την κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει από πριν σε μικρά κομμάτια. Από τη ζέστη η σοκολάτα θα λιώσει και έτσι θα έχουμε πλέον ένα σοκολατένιο μείγμα και ένα λευκό. Μέσα στο λευκό μείγμα ρίχνουμε το φιστίκι αιγίνης το οποίο πριν το έχουμε θρυματίσει. Για να συναρμολογήσουμε το μείγμα, βάζουμε αρχικά το μισό από το σοκολατένιο μείγμα με μια φόρμα με τρύπα στη μέση (αυτή που φτιάχνουμε κέικ) στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε το λευκό μείγμα.
Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο από το σοκολατένιο μείγμα και έτσι δημιουργούμε τρεις διαφορετικές στρώσεις. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε κομμάτι με κομμάτια από το γλυκό πορτοκάλι. Από πάνω βάζουμε το λευκό μείγμα. Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο από το σοκολατένιο μείγμα και έτσι δημιουργούμε τρεις διαφορετικές στρώσεις. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε κομμάτι με κομμάτια από το γλυκό πορτοκάλι.