Συγκριτικό crash test: Μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας στο πρόγραμμα της διατροφής;
Κατά τη διάρκεια ενός διατροφικού πλάνου, συχνά προκύπτει το ερώτημα σχετικά με το ποιο είδος κρέατος είναι προτιμότερο ή πιο κατάλληλο: το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο. Κάναμε το συγκριτικό τεστ.
Η περιεκτικότητα των θρεπτικών συστατικών διαφέρει ανάλογα με το μέρος του κρέατος που θα επιλέξουμε από κάθε είδος. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο παίζει και ο τρόπος μαγειρέματος του κρέατος.
Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g
Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του συγκριτικού τεστ χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος.