Ναι ή όχι στις δίαιτες με κρέας για τη διατήρηση του ιδανικού βάρους; Οι απαντήσεις των ειδικών
Η αυξημένη κατανάλωση κρέατος σε συνδυασμό με τη μείωση των υδατανθράκων είναι μία από τις πιο δημοφιλείς διατροφικές επιλογές για απώλεια βάρους. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί διαφωνούν.
Μια νέα μελέτη που συνέκρινε διάφορες δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έδειξε ότι η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην απώλεια όσο και στη διατήρηση του βάρους.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι ακολούθησαν διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε κατανάλωση κρέατος είχαν μεγαλύτερη τάση να επανακτήσουν το βάρος τους μετά από λίγους μήνες, σε σύγκριση με όσους προτίμησαν φυτικές τροφές.
«Όσοι ακολουθούν μια διατροφή με έμφαση σε υδατάνθρακες από δημητριακά ολικής αλέσεως, φυτικά έλαια καλής ποιότητας και φυτικές πρωτεΐνες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους μακροπρόθεσμα», υποστηρίζει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ. Qi Sun, αναπληρωτής καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στο Harvard T.H. Chan School of Public Health στη Βοστώνη.
Διαβάστε περισσότερα για τις δίαιτες με κρέας.