5 παραλλαγές παλόμα για σπιτικά «πειράματα»
Από μπίρα τζίντζερ μέχρι μεσκάλ, προτείνουμε παραλλαγές παλόμα που μπορείτε να απολαύσετε σπίτι.

Η Παλόμα είναι ένα κοκτέιλ που συνδυάζει τις έντονες γεύσεις της τεκίλας, του γκρέιπφρουτ, του λάιμ και του αλατιού. Το ξινό γκρέιπφρουτ ταιριάζει αρμονικά με τις γήινες νότες της τεκίλας, ο χυμός λάιμ προσθέτει μια συναρπαστική οξύτητα στο μείγμα και το αλάτι συμπληρώνει την τριάδα των γεύσεων. Η αυθεντική συνταγή για την Παλόμα περιλαμβάνει 1,5 μεζούρα τεκίλα (λευκή ή ρεποσάδο), 3 μεζούρες αναψυκτικό γκρέιπφρουτ, μια σταγόνα απλό σιρόπι, 0,75 της μεζούρας λάιμ και μια φέτα λάιμ για γαρνιτούρα. Εμείς «πειράξαμε» λίγο την αυθεντική συνταγή και προτείνουμε πέντε παραλλαγές για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.
Παλόμα με κράνμπερι και μπίρα τζίντζερ
Η συνηθισμένη παλόμα απογειώνεται με γλυκόξινο πολτό κράνμπέρι και μπύρα τζίντζερ (θα τη βρείτε ακόμα και στα site σύγκρισης τιμών). Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα σε ένα δοχείο στο ψυγείο. Προσθέστε τη μπύρα πριν το σερβίρισμα.
Υλικά για ένα άτομο
- 1 μεζούρα λευκή τεκίλα
- 1 μεζούρα Γκραν Μαρνιέ
- 2 μεζούρες φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
- 1 μεζούρα πολτό κράνμπερι
- Χυμό από μισό λάιμ
- Συσκευασμένα κράνμπερι
- Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
- Μπύρα τζίντζερ
- Πάγος
Οδηγίες
Βάλτε σε ένα δοχείο την τεκίλα, το λικέρ, το γκρέιπφρουτ, το λάιμ και τον πολτό κράνμπερι και αφήστε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα, μεταφέρετε το μίγμα σε ψηλό ποτήρι, προσθέστε πάγο και συμπληρώστε με μπίρα μέχρι πάνω. Γαρνίρετε με τα κράνμπερι και το δεντρολίβανο.

Παλόμα με ανανά
Αν ο παράδεισος είχε γεύση, θα ήταν η γεύση του ανανά. Αυτή η παλόμα σερβίρεται σε παγωμένο ποτήρι και σας στέλνει στον ουρανό.
Υλικά για ένα άτομο
- 2 μεζούρες λευκή τεκίλα
- 4 μεζούρες χυμό ανανά
- 1 μεζούρα χυμό λάιμ
- 1 φέτα ανανά για γαρνιτούρα
- Πάγος
Οδηγίες
Βάλτε πάγο μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά εκτός της γαρνιτούρας σε ένα σέικερ και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το μείγμα. Σερβίρετε σε ένα επίσης παγωμένο ποτήρι με τη γαρνιτούρα.

Παλόμα με μπαχαρικά
Η ιδιαίτερη γεύση των μπαχαρικών δίνει άλλη διάσταση στην τεκίλα. Αυτή το κοκτέιλ μπορείτε να το απολαύσετε και στη λιακάδα, συνοδεία μιας πιατέλας αλλαντικών. Τιπ: όσο πιο μεγάλα τα παγάκια, τόσο πιο πυκνό το κοκτέιλ.
Υλικά για ένα άτομο
- 1,5 μεζούρα λευκή τεκίλα
- 0,5 σιρόπι από πιπεριές χαλαπένιο
- 3 μεζούρες σόδα με γεύση γκρέιπφρουτ
- 0,75 φρέσκο χυμό λάιμ
- Μια φέτα λάιμ και χοντρό αλάτι για γαρνιτούρα
- Πάγος
Οδηγίες
Αλείψτε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με χυμό λάιμ και πασπαλίστε με σκόνη πιπεριάς Tajin. Προσθέστε την τεκίλα, το λάιμ και το σιρόπι χαλαπένιο σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το μείγμα και σουρώστε το σε ένα ποτήρι με πάγο. Προσθέστε τη σόδα και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Παλόμα με μεζκάλ
Είναι παλόμα για γερά ποτήρια. Το μεζκάλ φτιάχνεται από σάκχαρα αγαύης (από οποιοδήποτε είδος) σε χωμάτινους φούρνους που το προσδίδουν ένα καπνιστό χαρακτήρα.
Υλικά για ένα άτομο
- 2 μεζούρες μεσκάλ
- 2 μεζούρες χυμό γκρέιπφρουτ
- 1 μεζούρα σιρόπι
- 2 μεζούρες σόδα
- Χοντρό αλάτι
- Πάγος
Οδηγίες
Αλείψτε το χείλος ενός ποτηριού με χυμό λάιμ και αλάτι. Βάλτε το μεζσκάλ, το γκρέιπφρουτ, το σιρόπι και το λάιμ σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε μέχρι να παγώσουν και σερβίρετε με μια φέτα λάιμ για γαρνιτούρα.

Παλόμα χωρίς αλκοόλ
Δεν είναι όλες οι περιστάσεις για αλκοόλ, δεν είναι όλοι οι ουρανίσκοι το ίδιο. Γι’ αυτό απολαύστε την κλασική παλόμα χωρίς αλκοόλ.
Υλικά για ένα άτομο
- 3 μεζούρες χυμό γκρέιπφρουτ
- 0,75 μεζούρας σιρόπι
- 0,75 μεζούρας χυμό λάιμ
- 2 μεζούρες σόδα
- Χοντρό αλάτι
- Πάγος
Οδηγίες
Αλείψτε ένα ποτήρι με λάιμ και χοντρό αλάτι. Βάλτε το γκρέιπφρουτ, το σιρόπι και τον χυμό λάιμ σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το μείγμα και σερβίρετε στο ποτήρι με φρέσκο πάγο. Βάλτε σόδα, γαρνιτούρα και απολαύστε.