Limoncello spritz - Πώς θα φτιάξετε το κοκτέιλ -δυναμίτη-
Το χωνευτικό των Ιταλών αντικαθιστά το γλυκόπικρο Aperol στο Spritz - Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο σπίτι.

Το Spritz είναι ένα πολύ δημοφιλές απεριτίφ-κοκτέιλ, που συνήθως φτιάχνεται με αφρώδες κρασί, ένα γλυκόπικρο λικέρ (όπως το Aperol ή το Campari) και σόδα. Είναι δροσιστικό, ελαφρώς πικρό και σερβίρεται με γαρνιτούρα μια ελιά ή μια φέτα πορτοκάλι.
Πώς θα φτιάξετε limoncello Spritz
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, κερδίζει έδαφος το Spritz με limoncello, γιατί, πολύ απλά, δεν είναι πικρό. Ας δούμε πώς φτιάχνεται.
Υλικά
- 75 ml Prosecco
- 50 ml limoncello
- 25 ml σόδα
Για το σερβίρισμα
- Πάγος
- Φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
- Γεμίζετε ένα κολονάτο ποτήρι με πάγο και ρίχνετε μέσα το limoncello.
- Προσθέτετε το Prosecco και τη σόδα και ανακατεύετε.
- Γαρνίρετε με μια φέτα λεμονιού και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Πώς θα φτιάξετε σπιτικό limoncello
Η συνταγή για σπιτικό limoncello είναι πιο σύνθετη, καθώς πρόκειται για σιρόπι με άρωμα λεμονιού και βότκα. Ας δούμε πώς φτιάχνεται.
Υλικά για 1300 ml
- φλούδες από 4 λεμόνια (καθαρισμένες από την άσπρη σάρκα, τα λεμόνια καλά πλυμένα)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 750 ml βότκα
Για το σιρόπι
- 170 γρ. ζάχαρη
- 150 ml νερό
Διαδικασία
- Πολτοποιείτε τις φλούδες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και προσθέτετε τη βότκα.
- Κλείνετε ερμητικά το δοχείο και το αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος για 4 ημέρες, μέχρι να κιτρινίσει η βότκα.
- Ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη και το ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Αφήνετε ένα λεπτό και το αποσύρετε.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
- Σουρώνετε τη βότκα με ένα τουλουπάνι ή φίλτρο του καφέ για περισσότερη διαύγεια.
- Ανακατεύετε το σιρόπι με τη βότκα και γεμίζετε τα μπουκάλια.
- Το διατηρείτε στο ψυγείο για να το σερβίρετε κρύο.
Πηγή: Cookout, Γαστρονόμος