Το απόλυτα ερωτικό γεύμα για του Αγίου Βαλεντίνου που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι
Ο συνδυασμός ορεκτικού, κυρίως πιάτου και γλυκού που θα εκτοξεύσει τη λίμπιντο στα ύψη, σύμφωνα με την επιστήμη.
![AI generated image AI generated image](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/73/valentines.webp?crop=1024,633,0,391)
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και θα πρέπει να σκέφτεστε ήδη το μενού της ημέρας, ειδικά αν πρόκειται να γιορτάσετε στο σπίτι. Το φαγητό συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματα, και τόσο οι γεύσεις και τα αρώματα όσο και η παρουσίαση μπορούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα με ερωτική ένταση.
Το σκηνικό θα πρέπει να είναι μίνιμαλ και πολυτελές. Δεν είναι η μέρα που θα φάτε πολύ ούτε που θα φάτε κάτι κοινό. Το γεύμα θα πρέπει να σας δώσει μεγάλη ικανοποίηση και να διεγείρει την παραγωγή των χημικών της ευχαρίστησης (ντοπαμίνη και σεροτονίνη), χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερα βαρύ.
Από τα διάφορα αφροδισιακά τρόφιμα, η δική μας πρόταση για του Αγίου Βαλεντίνου είναι καμαμπέρ με μέλι και καρπούς, φιλέ μινιόν και φοντύ σοκολάτας.
Ορεκτικό: Καμαμπέρ με μέλι και καρπούς
Το καμαμπέρ περιέχει ψευδάργυρο (ενισχύει την τεστοστερόνη), βιταμίνη B6 (που ρυθμίζει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές που ελέγχουν τη διάθεση), υγιεινά λιπαρά (απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών), τρυπτοφάνη και τυροσίνη (που ενισχύουν τη διάθεση). Παράλληλα, το μέλι και οι ξηροί καρποί είναι πλούσια σε ενέργεια.
Τι θα χρειαστείτε
- 1 ολόκληρο τυρί καμαμπέρ
- 2 κ.σ. μέλι
- ¼ φλ. καρύδια ή αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρδισμένα)
- ¼ φλ. φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο ή θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
- 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
- Μπαγκέτα ή κράκερ για σερβίρισμα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Τοποθετήστε το καμαμπέρ σε αντικολλητικό χαρτί ή σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίξτε το μέλι πάνω από το τυρί και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και τα μυρωδικά.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες στο εσωτερικό.
- Βγάλτε το από τον φούρνο και σερβίρετε αμέσως με μπαγκέτα ή κράκερ.
Κυρίως πιάτο: Φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού
Το φιλέ μινιόν είναι πλούσιο σε σίδηρο, που συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου μέσω της αιμοσφαιρίνης, ώστε να αξιοποιηθεί η ενέργεια. Παράλληλα, περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που ενδυναμώνει τον οργανισμό και τους μυς.
Τι θα χρειαστείτε
- 2 (2 x 150 γρ.) μοσχαρίσια φιλέτα
- 1 κύβο ζωμό για βοδινό
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί καλής ποιότητας
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml (1 φλ.) βραστό νερό
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Οδηγίες
- Μαγειρέψτε τα φιλέτα με 2 κουταλιές μαργαρίνη για 5΄ από κάθε πλευρά.
- Σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε 1 κουταλιά μαργαρίνη για 5΄. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2΄ ακόμη.
- Διαλύστε τον κύβο ζωμού στο βραστό νερό και προσθέστε το μαζί με τη μουστάρδα. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
- Προσθέστε στη σάλτσα τα φιλέτα και αφήστε για 2΄ ακόμη, έως ότου δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Επιδόρπιο: Φοντύ σοκολάτας με φράουλες
Τόσο η σοκολάτα όσο και η φράουλα έχουν αφροδισιακές ιδιότητες. Η σοκολάτα περιέχει το χημικό της αγάπης (φαινυλαιθυλαμίνη) και σεροτονίνη, που βελτιώνει τη διάθεση και χαλαρώνει τον οργανισμό.
Τι θα χρειαστείτε
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε να πάρει μια βράση.
- Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Αφήνετε 10 δευτερόλεπτα να μαλακώσει και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει τελείως.
- Προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Μεταφέρετε σε ειδικό σκεύος για φοντύ και σερβίρετε με brownies και φράουλες.