Zombie - Πώς θα φτιάξετε το κοκτέιλ των «ζωντανών νεκρών»
Τρία είδη ρούμι, λικέρ και αψέντι συνθέτουν ένα από τα πιο «εκρηκτικά» κοκτέιλ - Πώς θα το φτιάξετε σπίτι.

Τα κοκτέιλ δημιουργήθηκαν για να μειωθεί ο αλκοολικός βαθμός των ποτών και να γίνουν πιο ευχάριστα στη γεύση. Το Zombie, ωστόσο, αποτελεί εξαίρεση. Το κοκτέιλ των «ζωντανών νεκρών» είναι φτιαγμένο από τα πιο δυνατά ποτά, συνδυασμένα με χυμούς φρούτων και σιρόπι. Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορούμε να το φτιάξουμε.
Υλικά για 1 κοκτέιλ
- 30 ml ρούμι Καραϊβικής, παλαιωμένο 6-10 ετών
- 25 ml ρούμι gold (3 ετών)
- 20 ml ρούμι overproof Jamaican style
- 15 ml λικέρ falernum
- 30 ml χυμό ανανά
- 20 ml χυμό λάιμ
- 10 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
- 5 ml σιρόπι γρεναδίνης
- 4 πρέζες αψέντι
- 3 σταγόνες διάλυμα αλατιού (20 γρ. θαλασσινό αλάτι - 80 γρ. νερό)
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξανθανικό κόμμι
Για το γαρνίρισμα
- Μία κορυφή από δυόσμο
- Μία σφήνα (wedge) ανανά
- Ένα στικ κανέλας
Οδηγίες
- Παγώνετε ένα ψηλό ποτήρι.
- Προετοιμάζετε τη γαρνιτούρα.
- Ανακατεύετε χωρίς πάγο τα 10 πρώτα συστατικά και προσθέτετε το κόμμι.
- Προσθέτετε 7 μεζούρες θρυμματισμένου πάγου.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ποτήρι.
- Γαρνίρετε με δυόσμο, ανανά και κανέλα.
Απολαμβάνετε υπεύθυνα!