Συνταγή: Σπανακόπιτα της τεμπέλας - Χωρίς φύλλο και κόπο
Μια εξαιρετική συνταγή με σπανάκι είναι η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη

Οι σπανακόπιτα με φύλλο και βουτυρένια γεύση μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά μας και στις αναμνήσεις από τα αγαπημένα μας φαγητά που έφτιαχνε η μαμά και η γιαγιά μας όμως όταν δεν έχουμε χρόνο πως θα καλύψουμε το κενό; Σας έχουμε τη λύση για να απολαύσετε την αγαπημένη σας πίτα σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο.
Μια εξαιρετική συνταγή με σπανάκι είναι η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
- Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τη φέτα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα και είναι ιδανική για πρωινό, σνακ ή ελαφρύ γεύμα!