Το τρικ για να καταναλώνεις άφοβα τα λαχανικά σου - Και δεν είναι μόνο το πλύσιμο με νερό!
Ούτε το νερό αλλά ούτε και το ξύδι είναι η μόνη λύση - Δείτε τι εννοούμε παρακάτω
Την σπουδαιότητα που έχουν τα λαχανικά στην καθημερινότητά μας την ξέρουμε. Την θρεπτική αξία που έχει καθένα από αυτά, επίσης την ξέρουμε. Κάτι που ίσως δεν ξέρουμε για τις πρασινάδες που πρέπει να αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας, είναι ο σωστός καθαρισμός τους.
Πριν καταναλώσετε οποιοδήποτε λαχανικό το καλό πλύσιμό είναι μία πρακτική που επιβάλλεται. Ειδικότερα εάν είναι φυλλώδες και επρόκειτο να το καταναλώσετε νωπό. Για παράδειγμα, το μαρούλι και το λάχανο θεωρούνται από τα πιο ευαίσθητα λαχανικά. Κι αυτό γιατί κατά την ανάπτυξή τους, είναι πιθανόν να «συμπαρασύρουν» ό,τι υπάρχει στο χώμα (πχ λίπασμα) με αποτέλεσμα να μεταφέρουν πολλών ειδών μικρόβια.
Κι αν νομίζετε ότι ο καθαρισμός τους κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό είναι αρκετός, κάνετε λάθος. Το ξίδι, φυσικά, βρίσκεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή απολυμαντικά διαλύματα για τα ζαρζαβατικά, ωστόσο, εάν είστε ανάμεσα σε αυτούς που απεχθάνονται τη μυρωδιά του συγκεκριμένου όξινου υγρού, τότε τη λύση στο πρόβλημα σας στη δίνει το TikTok και είναι εξίσου αποτελεσματική με το ξίδι. (Ίσως και περισσότερο).
Εσείς, το μόνο που θα κάνετε είναι να ρίξετε τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι σε κατσαρόλα που έχετε γεμίσει πριν με νερό. Αφού κάνετε μία πρώτη πλύση στα λαχανικά, τα τοποθετείτε μέσα στην κατσαρόλα για 15 έως 20 λεπτά και αφήνετε το αλάτι να κάνει τα θαύματά του. Στη συνέχεια, τα αφαιρείτε και τα στραγγίζετε καλά και είναι έτοιμα για ασφαλή κατανάλωση!
Δείτε το σχετικό βίντεο: