Συνταγή: Γαρίδες με σάλτσα γιαουρτιού και λεμονιού
Μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή συνταγή για να εντυπωσιάσετε.

Οι γαρίδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορο και θρεπτικό φαγητό, καθώς είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, χαμηλές σε θερμίδες και γεμάτες ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σε αυτή τη συνταγή, θα τις απολαύσουμε με έναν πρωτότυπο και ελαφρύ τρόπο: γαρίδες με σάλτσα γιαουρτιού και λεμονιού. Είναι μια συνταγή που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 20 λεπτά, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα εντυπωσιακό πιάτο για φίλους.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι & πιπέρι
- Χυμός από ½ λεμόνι
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα γιαουρτιού και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή ζεστό ψωμί.
Tip
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή πιπεριά στις γαρίδες!
Ένα ελαφρύ, θρεπτικό και γεμάτο γεύση πιάτο που θα λατρέψετε!