Μεγάλη προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να τυλίγετε τρόφιμα σε αυτό το περιτύλιγμα
Καλύτερα πλαστικά σακουλάκια ή ταπεράκια αν θέλετε να πάρετε φαγητό στη δουλειά.
Ξέρατε ότι το αλουμινόχαρτο μπορεί να αποβεί μοιραίο και ότι θα πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύσετε τρόφιμα; Αν όχι διαβάστε παρακάτω.
Tο αλουμινόχαρτο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, για δεκαετίες, και είναι ένα από τα πιο ασφαλή περιτυλίγματα λόγω της επιφάνειάς του, η οποία δεν μεταφέρει μικροοργανισμούς. Έτσι χρησιμοποιείται στην κουζίνα κατά κόρον. Τι πιο συνηθισμένο από το να τυλίξουμε ένα τοστάκι, ή λίγο από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας, για τη δουλειά;
Τι λένε οι ειδικοί για το αλουμινόχαρτο
Οι ειδικοί, όμως, είναι κάθετοι. Το αλουμινόχαρτο δεν είναι το ιδανικό μέσο για να τυλίγουμε τρόφιμα και να τα μεταφέρουμε εκτός ψυγείου. Αν είναι να το κάνουμε καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε ταπεράκια ή πλαστικά σακουλάκια. Γιατί αυτά τα δύο και όχι αλουμινόχαρτο; Άλλωστε τόσα και τόσα έχουμε ακούσει για τα πλαστικά.
Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγουμε το αλουμινόχαρτο είναι τα βακτήρια. Το αλουμινόχαρτο δεν κλείνει αεροστεγώς και ενώ το ίδιο δεν μεταφέρει μικροοργανισμούς, επιτρέπει την είσοδο του αέρα που έχει μικροοργανισμούς. Ενα τρόφιμο που θα μείνει μερικές ώρες εκτός ψυγείου και θα μεταφερθεί με αλουμινόχαρτο μπορεί να χαλάσει με προφανείς επιπτώσεις στην υγεία μας.