Η συνταγή για την πιο viral Dubai chocolate
Μια μπουκιά αρκεί για να σε κάνει τον πιο φανατικό θαυμαστή της.
Όλα ξεκίνησαν από τη Σάρα Χαμουντά, μία σοκολατοποιό με έδρα το Ντουμπάι. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της για να αντιμετωπίσει το επίμονο αίσθημα της πείνας, επινόησε μία δική της σοκολάτα. Έβαλε σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα από φυστίκι Αιγίνης και τραγανό φύλλο κανταἴφι και δημιούργησε τη σοκολάτα που πλέον αποτελεί το απόλυτο trend σε όλο τον πλανήτη.
Αρχικά το απόλυτο trend ήταν διαθέσιμo αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ωστόσο σταδιακά ήρθε στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα βρέθηκε και στους πάγκους των χριστουγεννιάτικων αγορών να πωλείται προς 7,50 € για 100 γραμμάρια. Πρόκειται για μία σοκολάτα που μπορείς να τη φτιάξεις και μόνο σου και πλέον όλοι θέλουν να κατοχυρώσουν την πατέντα.
Υλικά
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (σε σταγόνες ή ολόκληρη ψιλοκομμένη)
- 20 γρ. επιπλέον λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- λίγο κουρκουμά (για χρώμα)
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
- 200 γρ. καταϊφι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. βούτυρο
- 375 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκίνα λιώνοντας την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί. Άφησέ την στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Χτύπα στο μούλτι τα φιστίκια μέχρι να γίνουν πάστα. Ανακάτεψέ με τα 150 γρ. λευκή σοκολάτα. Μετέφερε το μείγμα σε μπεν μαρί και λιώσε. Θα αποκτήσεις μια τέλεια πάστα φιστικιού.
Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και ρίξε μέσα το καταϊφι. Ανακάτεψε μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ μπεζ-καφέ χρώμα.
Ανακάτεψε το καταϊφι με την πάστα φιστικιού.
Σε άλλο μπολ λιώσε τα 20 γρ. λευκή σοκολάτα. Ανακάτεψε με λίγο κουρκουμά.
Σε μακρόστενη μικρή φόρμα, αφού απλώσεις αντικολλητικό χαρτί, ρίξε την λευκή σοκολάτα με τον κουρκουμά για να σχηματίσεις ένα σχέδιο που εσύ θέλεις.
Ρίξε την μισή κουβερτούρα και άπλωσε. Βάλε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ρίξε από πάνω το μείγμα φιστικιού και βάλε και πάλι κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ρίξε την υπόλοιπη κουβερτούρα και άπλωσε καλά. Βάλε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάλε και απόλαυσε την σοκολάτα σου.