Ποια Dubai chocolate; Ήρθε η «Ντουμπάτσα» από τη Θεσσαλονίκη και σαρώνει στα trends
Η πραλίνα φουντουκιού, το κανταΐφι και τα φιστίκια Αιγίνης ταίριαξαν απόλυτα με το φύλλο της μπουγάτσας και το αποτέλεσμα ενθουσίασε.
Μια νέα εκδοχή της διάσημης σοκολάτας από τα Αραβικά Εμιράτα, Dubai chocolate, ήρθε για να μείνει και κατάγεται από τη μαγευτική Θεσσαλονίκη.
Φυσικά οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να μην εντάξουν τη μπουγάτσα την οποία πάντρεψαν με το απόλυτο trend των social και δημιούργησαν την «Ντουμπάτσα», δηλαδή μπουγάτσα με τα βασικά συστατικά του Dubai chocolate.
Το παραδοσιακό θεσσαλονικιώτικο γλυκό παντρεύτηκε με τη σοκολάτα, τη βελούδινη γέμιση κρέμας φιστικιού και σπασμένα φύλλα κανταϊφιού. Αφού ψηθεί το γλυκό, σερβίρεται με πραλίνα φουντουκιού και επιπλέον φιστίκια Αιγίνης.
Και ενώ όπως εξηγεί ο εμπνευστής της «ντουμπάτσα», η αρχική ιδέα ήταν να μπουν και αυτοί στο trend, τελικά το αποτέλεσμα εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους και πλέον οι πελάτες κάνουν ουρά.
Πώς θα φτιάξετε τη Dubai chocolate
Εάν επιθυμείτε να πειραματιστείτε στην κουζίνα σας, η συνταγή της Dubai chocolate έχει γίνει πλέον viralμε πολλούς να επιχειρούν να φτιάξουν τη δική τους εκδοχή.
Υλικά
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (σε σταγόνες ή ολόκληρη ψιλοκομμένη)
- 20 γρ. επιπλέον λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- λίγο κουρκουμά (για χρώμα)
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
- 200 γρ. καταϊφι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. βούτυρο
- 375 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκίνα λιώνοντας την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί. Άφησέ την στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Χτύπα στο μούλτι τα φιστίκια μέχρι να γίνουν πάστα. Ανακάτεψέ με τα 150 γρ. λευκή σοκολάτα. Μετέφερε το μείγμα σε μπεν μαρί και λιώσε. Θα αποκτήσεις μια τέλεια πάστα φιστικιού.
Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και ρίξε μέσα το καταϊφι. Ανακάτεψε μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ μπεζ-καφέ χρώμα.
Ανακάτεψε το καταϊφι με την πάστα φιστικιού.
Σε άλλο μπολ λιώσε τα 20 γρ. λευκή σοκολάτα. Ανακάτεψε με λίγο κουρκουμά.
Σε μακρόστενη μικρή φόρμα, αφού απλώσεις αντικολλητικό χαρτί, ρίξε την λευκή σοκολάτα με τον κουρκουμά για να σχηματίσεις ένα σχέδιο που εσύ θέλεις.
Ρίξε την μισή κουβερτούρα και άπλωσε. Βάλε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ρίξε από πάνω το μείγμα φιστικιού και βάλε και πάλι κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ρίξε την υπόλοιπη κουβερτούρα και άπλωσε καλά. Βάλε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάλε και απόλαυσε την σοκολάτα σου.