Διατηρείστε φρέσκο και τραγανό το ψωμί σας για μέρες με 2 μόνο υλικά - Τα έχουμε όλοι στο σπίτι
Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρήσουμε το ψωμί μας φρέσκο για περισσότερες ημέρες; Σαφώς και υπάρχει!
Λατρεύετε το φρέσκο ψωμί αλλά, λόγω φορτωμένου προγράμματος, δεν προλαβαίνετε να επισκέπτεσαι καθημερινά τον φούρνο της γειτονιάς σας; Παίρνετε ποσότητες αλλά ξεραίνεται αμέσως και έτσι καταλήγει στα σκουπίδια; Ψυχραιμία για όλα υπάρχει λύση και στην προκειμένη περίπτωση το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο αποθήκευσης.
Όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε ψωμί τρία είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε: τη θερμότητα, την υγρασία και τον αέρα. Αν έχετε ψωμιέρα δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε κοντά στο ψυγείο ούτε κοντά στην τοστιέρα.
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό το ψωμί είναι μια καθαρή χάρτινη ή πάνινη τσάντα ή ακόμα και μια πλαστική σακούλα όπου θα αποθηκεύετε μόνο το ψωμί. Θα την κλείσετε καλά και θα την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από εστίες θερμότητας. Όμως για να να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο για περισσότερες ημέρες χρειάζεται μέσα στη σακούλα να τοποθετήσετε δύο «μαγικά» υλικά. Το πρώτο αφορά το σέλινο και το δεύτερο το ξύδι. Ναι καλά διαβάσατε. Δείτε παρακάτω:
1ος τρόπος: Αποθηκεύστετο ψωμί μέσα σε μια πλαστική σακούλα, στην οποία θα έχετε πρώτα τοποθετήσει μέσα λίγο σέλινο. Σφραγίστε την καλά, καθώς όταν το ψωμί έρχεται σε επαφή με τον αέρα ξεραίνεται ακόμη πιο γρήγορα (πράγμα που δε θέλουμε).
2ος τρόπος: Το ψωμί θα διατηρηθεί φρέσκο μέσα στην ψωμιέρα, αν πρώτα περάσετε το εσωτερικό της με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι.