«Ξέμεινε» πίτσα; Το επικό tip για να την απολαύσετε ολόφρεσκη και την επόμενη ημέρα
Το «τέχνασμα» που αλλάζει το παιχνίδι και υπόσχεται να δώσει στην πίτσα μας την ίδια γεύση με την πρώτη μέρα που την αγοράσαμε.
Μερικές φορές παραγγέλνουμε υπερβολικά πολύ φαγητό με αποτέλεσμα ή να πετιέται (πράγμα εξαιρετικά λάθος) ή να το τρώμε αναγκαστικά και με μισή καρδιά την επόμενη μέρα γιατί πολύ απλά έχει χάσει την γεύση του.
Ωστόσο, ένα νέο χρήσιμο tip έρχεται και φέρνει την «επανάσταση» λύνοντας τα χέρια των καλοφαγάδων, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν ότι απέμεινε από το χθεσινό φαγητό τους σαν να το παρήγγειλαν εκείνη την ώρα. Πολύ περισσότερο για την περίπτωση της πίτσας!
Σύμφωνα με γνωστό εστιατόριο όπως διαβάζουμε στη Mirror, το κόλπο είναι παρά πολύ απλό. Το εστιατόριο λέει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να την ζεστάνουμε για 20 έως 60 δευτερόλεπτα μαζί με μια κούπα με νερό στο πλάι, ανάλογα με το πόσο ζεστή θα θέλαμε να είναι.
Ευτυχώς για τους καλοφαγάδες, η μέθοδος «game changer» λειτουργεί με οποιοδήποτε φαγητό θελήσουμε να ξαναζεστάνουμε. Το εστιατόριο λέει ότι λειτουργεί τόσο καλά επειδή η κούπα με το νερό θα εξατμιστεί στην πίτσα, κάτι που θα την κάνει να έχει γεύση ολοκαίνουργια. Εναλλακτικά, μπορούμε να ξεχάσουμε την κούπα και απλά να ραντίσουμε με νερό την πίτσα.
Το κόλπο με την κούπα και το νερό
Το εστιατόριο λέει: «Δίπλα στην πίτσα σας, τοποθετήστε μια κούπα γεμάτη νερό, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, και ζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία (όχι πλήρη ισχύ) για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Το νερό θα απορροφήσει μέρος της ενέργειας και θα αναδιανείμει τα μικροκύματα πιο ομοιόμορφα, έτσι ώστε το τυρί να λιώσει πριν η κρούστα στεγνώσει. Αν έχετε φρυγανιέρα, φούρνο ή τηγάνι, βάλτε το κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα πρώτα με το νερό και μετά ψήστε την κρούστα για ένα ή δύο λεπτά σε άλλη συσκευή».
Αν και γίγαντας μεγάλης αλυσίδας πίτσας είπε ότι το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι η πρώτη του επιλογή, ενέκρινε αυτή τη μέθοδο. Σε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, ανέφερε: «Είναι ασφαλές να ξαναζεστάνετε την πίτσα την επόμενη μέρα, αρκεί να τη ζεστάνετε σε μια θερμοκρασία που θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια. Ο φούρνος, η φριτέζα, το τηγάνι και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι όλες βιώσιμες επιλογές, αλλά μερικές μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα από άλλες.
Απλώστε τα κομμάτια της πίτσας σας σε ένα πιάτο για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα. Πάρτε μια κούπα με νερό (μισογεμάτη) και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μαζί με το πιάτο με την πίτσα. Το νερό υποτίθεται ότι αποτρέπει το άθλιο λασπωμένο κομμάτι που είναι τόσο συνηθισμένο με το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων».