Ζευγάρι έφτιαξε το μεγαλύτερο Cadbury Creme Egg για το Πάσχα - Πόσο ζυγίζει και ποιο το ύψος του
Η δημιουργία του μεγαλύτερου πασχαλινού αυγού πήρε δυο μέρες και είναι φτιαγμένο από αληθινή σοκολάτα στο χέρι.

Το Πάσχα απέχει μόλις λίγες μέρες και οι πιστοί του Χριστιανισμού έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες τους για την μεγάλη γιορτή της θρησκείας τους. Ένα ζευγάρι από το Μπέρμιγχαμ αποφάσισε για δυο ολόκληρες μέρες να ασχοληθεί και να κατασκευάσει το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό από σοκολάτα το οποίο μάλιστα αποτελεί αξιοθέατο στη ζώνη σοκολάτας του Cadbury World's.
Τι είναι το Cadbury Creme Egg και πόσο μεγάλο είναι
Το Cadbury Creme Egg ένα γλυκό σοκολάτας παράγεται σε σχήμα αυγού. Το προϊόν αποτελείται από ένα παχύ κέλυφος σοκολάτας που περιέχει μια γλυκιά λευκή και κίτρινη γέμιση. Η γέμιση μιμείται το ασπράδι και τον κρόκο ενός μελάτου αυγού .
Πόσο μεγάλο είναι, όμως, το κολοσσιαίο δημιούργημα; Ο Cadbury δηλώνει με περηφάνια ότι είναι τόσο ψηλός όσο ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος, με το βάρος ενός νεογέννητου αλόγου δηλαδή 90 εκατοστά και 45 κιλά βάρος.
Πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν πως δεν πρόκειται για μια όντως σοκολατένια δημιούργημα αλλά μεγαθήριο που εκτίθεται στο τουριστικό αξιοθέατο του Μπέρμιγχαμ δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Έχει δημιουργηθεί από αληθινή σοκολάτα, με αληθινή γέμιση ζαχαρωτού και μάλιστα έχει όλες τις χαρακτηριστικές πινελιές που... αναφέρονται.
Το μόνο κομμάτι από το πασχαλινό κέρασμα που δεν είναι φτιαγμένο στο χέρι είναι το τύλιγμα. Στην πραγματικότητα είναι ένας βαμμένος καπλαμάς.
Όσα αναφέρουν οι δημιουργοί
Ο Τέρι Κόλινς, ο οποίος έφτιαξε το αυγό μαζί με τη συνάδελφό του, σοκολατοποιό, Ντόν Τζενκς, είπε ότι κανείς «δυστυχώς δεν μπορεί να φάει το αυγό». Αν και ρωτήθηκε αν δεν μπορούσε καν να τσιμπήσει λίγο, εξομολογήθηκε ότι «μπήκα στον πειρασμό κατά τη δημιουργία, δεν θα πω ψέματα».
Συνεχίζοντας αναφέρει: «Εδώ στο Cadbury World κάνουμε συνήθως δημιουργίες για κάθε εποχή και σκεφτόμασταν "ποιος καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε το Πάσχα από κάτι τόσο εμβληματικό όσο το Creme Egg;" ».
Το ζευγάρι το έφτιαξε στο χέρι για δυόμισι μέρες.
Ερωτηθείς γιατί ήταν τόσο βαρύ, ο Κόλινς είπε: «Αυτό θα ήταν καθαρά λόγω της ποσότητας σοκολάτας που χρησιμοποιήσαμε. Για να φτιάξουμε πραγματικά το αυγό, έπρεπε να έχουμε ένα καλούπι, του οποίου έχουμε τις δύο πλευρές» ενώ συνεχίζοντας δήλωσε «και μετά έπρεπε να φτιάξουμε τη σοκολάτα με το χέρι για να βεβαιωθούμε ότι το αυγό θα παραμείνει άθικτο».
Η Τζενκς σχολίασε μάλιστα: «Προκαλέσαμε τους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό και αξέχαστο αυτό το Πάσχα. Η αναπαραγωγή του πολυαγαπημένου Cadbury Creme Egg σε εξαιρετικά μεγάλη κλίμακα ήταν ένα φιλόδοξο έργο και ήταν τόσο ικανοποιητικό να βλέπεις το όραμα να ζωντανεύει».
Το αυγό εκτίθεται στη ζώνη σοκολάτας Cadbury World's μέχρι τις 27 Απριλίου.