Σε ποιες χώρες του κόσμου... αδιαφορούν για το Πάσχα
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία από τις σημαντικότερες περιόδους του έτους. Δεν είναι παντού όμως έτσι.

Το Πάσχα φέτος είναι στις 20 Απριλίου. Οι βασικές ημέρες είναι:
Κυριακή των Βαΐων – 13 Απριλίου
Μεγάλη Πέμπτη – 17 Απριλίου
Μεγάλη Παρασκευή – 18 Απριλίου
Μεγάλο Σάββατο – 19 Απριλίου
Κυριακή του Πάσχα – 20 Απριλίου
Όμως, το Πάσχα δεν είναι καθολικά αποδεκτό σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν χώρες όπου η Μεγάλη Εβδομάδα δεν εορτάζεται καθόλου επειδή η κυρίαρχη θρησκεία, οι παραδόσεις ή ακόμη και η πολιτική στάση του κράτους δεν την αναγνωρίζουν ως σημαντική.
Ιαπωνία: Ο καθολικισμός και ο χριστιανισμός δεν είναι κυρίαρχες θρησκείες. Οι περισσότεροι Ιάπωνες έχουν πεποιθήσεις βασισμένες στον βουδισμό και τον σιντοϊσμό, που βασίζεται στη λατρεία της φύσης.
Νότια Κορέα: Αν και ο καθολικισμός έχει ενισχυθεί στη χώρα, παλαιότερα δεν ήταν διαδεδομένος, επομένως προς το παρόν δεν υπάρχει εορτασμός.
Κίνα: Γιορτάζεται το Πάσχα, αλλά όχι επίσημα. Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει αυτές τις ημέρες ως «ειδικές», αλλά οι καθολικοί έχουν την ελευθερία να τις τιμούν.
Μογγολία: Επικρατεί διαφορετικό θρησκευτικό σύστημα -κυρίως βουδισμός- και η Μεγάλη Εβδομάδα δεν λαμβάνεται υπόψη.
Βιετνάμ: Όχι μόνο δεν εορτάζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν γιορτάζεται καμία θρησκευτική εορτή, ούτε καν τα Χριστούγεννα.
Γκάνα: Παρά την ύπαρξη θρησκευτικής ελευθερίας, οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας είναι σπάνιοι σε αυτή την αφρικανική χώρα.
Καζακστάν: Η κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ, έτσι δεν υπάρχει εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ουζμπεκιστάν: Όπως και το Καζακστάν, οι περισσότεροι πολίτες είναι μουσουλμάνοι, οπότε δεν δίνουν σημασία στο καθολικό Πάσχα.