Συνταγή: Νηστίσιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο και εσπρέσσο
Ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά χωρίς ενοχές, καθώς είναι χωρίς γαλακτοκομικά και γεμάτη υγιεινά λιπαρά.

Αυτή η μους σοκολάτας με αβοκάντο και εσπρέσο είναι ένα υγιεινό και απολαυστικό επιδόρπιο, γεμάτο πλούσια γεύση. Το αβοκάντο δίνει βελούδινη υφή, ενώ ο εσπρέσο ενισχύει τη σοκολάτα, κάνοντάς την ακόμα πιο ακαταμάχητη. Χρειάζεσαι μόνο ένα ώριμο αβοκάντο, κακάο, μέλι, βανίλια, εσπρέσο και μια πρέζα αλάτι. Όλα χτυπιούνται σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Μετά από 30 λεπτά στο ψυγείο, η μους είναι έτοιμη να σε μαγέψει. Γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα γλυκά χωρίς ενοχές, καθώς είναι χωρίς γαλακτοκομικά και γεμάτη υγιεινά λιπαρά!
Μους Σοκολάτας με Αβοκάντο & Εσπρέσο
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
- 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 ml δυνατό εσπρέσο (χλιαρός ή κρύος)
- 1 πρέζα αλάτι
- Τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα.
- Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, βάζουμε το αβοκάντο, το κακάο, το μέλι, τη βανίλια, τον εσπρέσο και το αλάτι.
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία, κρεμώδη υφή. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα για πιο αφράτη μους.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται.
- Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, κακάο, φουντούκια ή λίγους κόκκους καφέ.