Συνταγή για μπακαλιάρο στο air fryer: Τραγανός και υγεινός
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για την 25η Μαρτίου, χωρίς τηγάνισμα και με λιγότερες θερμίδες.

Αν αποφεύγετε τα τηγανιτά και θέλετε να απολαύσετε μπακαλιάρο σκορδαλιά, τραγανό και χωρίς έξτρα θερμίδες, σας έχουμε τη λύση για μαγείρεμα στο air fryer.
Υλικά:
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου (φρέσκα ή κατεψυγμένα αποψυγμένα)
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (ή πανάρισμα panko για περισσότερη τραγανότητα)
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- ½ φλιτζάνι μουστάρδα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπρέι ελαιολάδου
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία
Αν ο μπακαλιάρος είναι κατεψυγμένος, αποψύξτε τον καλά και στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας.
Πανάρισμα
- Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι.
- Σε δεύτερο μπολ, βάλτε την μουστάρδα με χυμό λεμόνι και ανακατέψτε να γίνει πάστα.
- Σε τρίτο μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βουτήξτε τα φιλέτα
- Πρώτα στο αλεύρι, μετά στην μουστάρδα και τέλος στη φρυγανιά.
- Πιέστε ελαφρώς για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.
Μαγείρεμα
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200°C για 3 λεπτά.
- Ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα και τοποθετήστε τα στο καλάθι.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και συνοδεύστε με σκορδαλιά ή σαλάτα