Πώς θα φτιάξουμε τα πιο γευστικά μπιφτέκια με τρία είδη κιμά για την Τσικνοπέμπτη
Τρεις κιμάδες, πολλά αρωματικά και αλατοπίπερο για να φτιάξουμε τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια.

Ο πρωταγωνιστής της Τσικνοπέμπτης είναι σίγουρα η μπριζόλα, αλλά το μπιφτέκι αποτελεί μια σίγουρη και απολαυστική επιλογή, γι’ αυτό και κατέχει ξεχωριστή θέση στο εορταστικό τραπέζι. Είναι πιο ζουμερό, πιο προσιτό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα, υπάρχουν πολλές συνταγές με διάφορα μπαχαρικά, μυρωδικά ή ακόμα και γέμιση, συνήθως τυριού, που προσφέρουν ευελιξία στο πάρτι της Τσικνοπέμπτης. Επιπλέον, τα μπιφτέκια ψήνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορούν να σερβιριστούν και ως ορεκτικό πριν από τις μπριζόλες. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα φτιάξουμε.
Μπιφτέκια στη σχάρα
Υλικά:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 250 γρ. χοιρινός κιμάς
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρούμε στα καταστήματα μπαχαρικών)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 φλ. φρυγανιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε το κρέας στη μηχανή του κιμά μία φορά ή ζητάμε από τον κρεοπώλη.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον κιμά μέσα σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά σταδιακά στο μείγμα, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
- Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Πλάθουμε 10 μπιφτέκια.
- Ψήνουμε χωρίς να πιέζουμε τα μπιφτέκια, 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα κάθε 1,5 με 2 λεπτά.
Πηγή: argiro.gr