Το κουνουπίδι αλλιώς... μια συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά
Μια vegan και gluten-free επιλογή, ιδανική ως κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό

Αυτή η συνταγή συνδυάζει το κουνουπίδι και τα ρεβίθια σε ένα αρωματικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για όσους αναζητούν μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή. Το κουνουπίδι, πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανό, ενώ τα ρεβίθια προσφέρουν πρωτεΐνη και μια υπέροχη υφή. Τα μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς, το κύμινο και η πάπρικα, απογειώνουν τη γεύση και δίνουν μια ανατολίτικη νότα στο πιάτο.
Είναι μια vegan και gluten-free επιλογή, ιδανική ως κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό. Μπορείτε να το σερβίρετε με γιαούρτι, ταχίνι ή κάποιο ντιπ για ακόμα περισσότερη νοστιμιά.
Συνταγή: Κουνουπίδι με ρεβίθια στον φούρνο
Υλικά:
- 1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
- 1 κονσέρβα ρεβίθια (ή 200 γρ. βρασμένα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι & πιπέρι
- Χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουνουπίδι και τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. - Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό.
Tip
Σερβίρετε με γιαούρτι ή ταχίνι για επιπλέον γεύση!