Συνταγή: Σοκολατόπιτα κόλαση με άρωμα πορτοκάλι
Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και συνδυάζεται με παγωτό!

Αυτή τη σοκολατόπιτα φτιάξτε την μόνο αν σας αρέσει πολύ, αλλά πάρα πολύ η σοκολάτα. Είναι τόσο …. σοκολατένια, που σε κάθε μπουκιά πλημμυρίζει το στόμα σας σοκολάτα.
Αν λοιπόν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς.
Υλικά:
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 180 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο) ή ένα φλιτζάνι πούδρα φουντουκιού
- 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Για το γλάσο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε στο μίγμα τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι ή το φουντούκι και τέλος το ξύσμα. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή σε ταψάκι χωρίς τρύπα στη μέση και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Όταν βγει το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο.
Απολαμβάνουμε απίστευτη σοκολάτα!
Tips:
- Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 15-17 λεπτά. Η σοκολατόπιτα δεν γίνεται σαν κέικ. Είναι υγρή σαν brownies.
- Ψήστε την σε μεσαίο και όχι πολύ μεγάλο πυρέξ , για να μην σας απλώσει και βγει πολύ λεπτή.
- Συνοδεύστε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα