«Σπάει» το φράγμα των 4€ το σουβλάκι - Τιμή ανάλογα με τα υλικά στο πιτόγυρο
Νέα αύξηση αναμένεται στην τιμή του «φτηνού» μέχρι πρόσφατα και πολυαγαπημένου σουβλακιού, με τους ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων να προβληματίζονται έντονα.
Οι ιδιοκτήτες χαρακτηρίζουν τις αυξήσεις στην τιμή αναπόφευκτες, με το πιτόγυρο να ξεπερνά τα 4 ευρώ. Σκέφτονται μάλιστα να χρεώνουν το τυλιχτό ανάλογα και με τα υλικά που θα ζητάει ο πελάτης, ντομάτα, πατάτες, κρεμμύδι ή κάποια sauce.
Οι καταναλωτές από την άλλη, έχουν περιορίσει σημαντικά τη συχνότητα και την ποσότητα των τυλιχτών που παραγγέλνουν, καθώς το κόστος μαζί με το αναψυκτικό έχει γίνει απαγορευτικό.
Το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται προ των πυλών, καθώς όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου δεν μπορούν να «απορροφήσουν» τις αυξήσεις τιμών στις πρώτες ύλες.