Λένε ότι το καλύτερο σουβλάκι δεν θα το γευτείς στην Αθήνα – Οι χώρες που μας αντέγραψαν
Μπορεί τουρίστες από όλο τον κόσμο να φτάνουν μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας για να γευτούν το τοπικό μας «έδεσμα», ωστόσο το Taste Atlas και οι food experts από όλο τον κόσμο έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα ,όχι μόνο ξεφεύγοντας από τα όρια της Αθήνας, αλλά και από την ίδια την έννοια, τοποθετώντας το σουβλάκι σε δύο κατηγορίες : Gyros και Souvlaki.
Στο νούμερο #17 της πιο λαχταριστής λίστας, σύμφωνα με το Taste Atlas βρίσκεται ο νοστιμότατος γύρος του κύριου Γιάννη, κάπου στην μακρινή Αυστραλία. Όλα δείχνουν βαρετά, μέχρι να τσεκάρεις την περιγραφή του μαγαζιού από τον τοπικό οδηγό διασκέδασης… Οι πελάτες όπως αναφέρει έρχονται όχι μόνο για τον νόστιμο γύρο του Γιάννη αλλά και για τη φιλική εξυπηρέτηση. Εκεί θα συναντήσεις και τη Μαρία, που τυλίγει τα σουβλάκια πιο γρήγορα απ’ όλους και της αρέσει να γνωρίζει νέο κόσμο.
Μεταφερόμαστε στο Χιούστον και στο νούμερο #2, σε ένα μαγαζί που πουλάει από σουβλάκια μέχρι σούπα με αυγολέμονο και έχει πάρει βραβείο “Best Porkchops” (καλύτερα παϊδάκια) αλλά και “Βest Pork chop”, σύμφωνα με την Wikipedia. Πρόκειται για το Niko Niko’s.
Στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 334 Davis Street, βρίσκεται ένας άνθρωπος , που όπως φαίνεται αγαπάει το καλό φαγητό. Έχει δημιουργήσει το δικό του κατάστημα εστίασης, το οποίο σύμφωνα με τις περιγραφές, πουλάει από καφέδες τύπου φρέντο μέχρι σουβλάκια. Πρόκειται για το The Greek Cafe and Bakery, ένα στέκι που απευθύνεται σε μερακλήδες και όχι μόνο…
Στο Πόζναν της Πολωνίας τώρα, ένας Έλληνας μάγειρας και μια ταβέρνα με την ονομασία « Grecka Tawerna Santorini » θα μαγέψουν και τους πιο δύσπιστους, αφού στα Google reviews οι κριτικές είναι σχεδόν άριστες κριτικές Ένας πελάτης μόνο έγραψε «μας αντιμετώπισε ο μαγαζάτορας σαν να είμαστε υποδεέστερα όντα» και το μαγαζί του απάντησε «φρόντισε τη ψυχική υγεία σου και θα φροντίσουμε το μαγαζί μας».
Σεϊτάν γύρο έχετε δοκιμάσει;
Πρόκειται για το μαγαζί: Lehká Hlava, στην Πράγα και βρίσκεται στο νούμερο 16 της λίστας. Σεϊτάν ονομάζεται ένα φυτικό υποκατάστατο κρέατος που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ενυδατωμένο και μαγειρεμένο αλεύρι γλουτένης σίτου. Το συγκεκριμένο μαγαζί στην Πράγα, μαγειρεύει το σεϊτάν σαν γύρο, και γίνεται ο σχετικός χαμός από τον κόσμο.