Σουβλάκι από 4 ευρώ και πάνω: «Ανάμνηση» το φθηνό πιτόγυρο – Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή στο εθνικό μας έδεσμα
Την ανηφόρα έχει πάρει η τιμή στο σουβλάκι καθώς φτάνει και σε πολλά νησιά ξεπερνάει και τα 4 ευρώ. Λόγω των ανατιμήσεων στις βασικές πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παρασκευή του δηλαδή κρέας, πατάτα, πίτα, λάδι και λαχανικά, τα σουβλατζίδικα έχουν αυξήσει ανάλογα και τις τιμές μετακυλίοντας το κόστος στους καταναλωτές.
Σύμφωνα με το Mega, για παράδειγμα σε σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι το σουβλάκι κόστιζε 3,10 ευρώ το 2023, ενώ σήμερα φτάνει στα 3,50 ευρώ.
Αντίστοιχα:
Ίλιον 3,20€ (2022) και 3,50€ (2023)
Περιστέρι: 3,10€ (2022) και 3,40€ (2023)
Γλυφάδα: 3,30€ (2022) και 3,50€ (2023)
Ιδιαίτερα, στα νησιά απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά τα 4 ευρώ:
Τήνος 3,50€ – 3,80€
Σύρος 3,20€ – 3,60€
Μύκονος 4€ – 4,50€ (έως 9,50€*)
Χανιά 3,90€ – 4,10€
Ύδρα 3,60€ – 4€