Πέντε ελληνικές συνταγές με αυγά στις καλύτερες του Taste Atlas - Δυο είναι στην κορυφή
Παρουσιάστηκαν οι 100 καλύτερες προτάσεις με αυγά του κόσμου μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ελληνικές εμβληματικές συνταγές.
Μια νέα διάκριση για πέντε ελληνικά πιάτα επιφύλασσε ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas στη σημερινή ανάρτηση που έκανε.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα παρουσίασε τα 100 καλύτερα πιάτα με αυγά του κόσμου μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ελληνικές εμβληματικές συνταγές.
Στην τρίτη θέση κατατάσσεται με βαθμολογία 4,4 το κρητικό πιάτο στάκα με αυγά ενώ ακολουθεί στην τέταρτη θέση με την ίδια βαθμολογία ο περίφημος καγιανάς.
Μάλιστα, ο οδηγός επέλεξε να ανεβάσει τη στραπατσάδα (όπως είναι αλλιώς γνωστός ο καγιανάς) στον λογαριασμό του στο Facebook σημειώνοντας πως είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο.
Η περιγραφή αναφέρει: «Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, που ακούει στο όνομα στραπατσάδα ή καγιανάς, αποτελείται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες που καρυκεύονται με φρέσκα μυρωδικά, στη συνέχεια συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και ολοκληρώνονται με θρυμματισμένη φέτα.
Με τη ρουστίκ γοητεία του και τις καθαρές, αναζωογονητικές του γεύσεις, το απολαμβάνουμε κυρίως ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό από διάφορα ψητά κρέατα. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, τρώγεται συνήθως σε όλη τη χώρα».
Στη συνέχεια, συναντάμε στη 13η θέση τη φρουτάλια ή φουρτάλια, τη νόστιμη ομελέτα από την Άνδρο που φτιάχνεται με πατάτες και λουκάνικο.
Στην 25η θέση βρίσκεται η παραδοσιακή ομελέτα, ενώ στην 72η βρίσκεται το σφουγγάτο, που συχνά παρομοιάζεται με την ιταλική φριτάτα.