Ο Νο1 καρπός που «κόβει» όρεξη και θερμίδες – Μια χούφτα την ημέρα αρκεί
Τα αμύγδαλα αποτελούν έναν ιδιαίτερα ωφέλιμο ξηρό καρπό για την υγεία, και μία χούφτα ημερησίως αρκεί.
Γενικά, οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, και τα αμύγδαλα ειδικά έχουν συνδεθεί με θετικές επιδράσεις στην υγεία, όπως στη διαχείριση του βάρους, τη μείωση του κινδύνου για διαβήτη, παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), τα αμύγδαλα προσφέρουν πλούσια θρεπτικά στοιχεία όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υγιή λιπαρά, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε.
Οφέλη για την Καρδιά
Τα αμύγδαλα προστατεύουν την καρδιά με πολλούς τρόπους. Το μαγνήσιο τους συμβάλλει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος. Η καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Η φλούδα των αμυγδάλων περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες, σύμφωνα με έρευνες, εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, ενώ η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στην πρόληψη αυτής της οξείδωσης, ενισχύοντας την προστασία της καρδιάς.
Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη του αμυγδάλου στην υγεία.