Κατεψυγμένα τρόφιμα σε κονσέρβα: Τελικά ίσως είναι και πιο θρεπτικά από τα φρέσκα
Τα κατεψυγμένα και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα μπορεί να είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα.
Οι ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά έχουν αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες πολλών, οι οποίοι πλέον συχνά στρέφονται προς κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Παρ' όλα αυτά, πολλοί θεωρούν ότι αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φρέσκα και αποφεύγουν να τα επιλέγουν.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους καθηγητές Gunter Kuhnle και Keshavan Niranjan του Πανεπιστημίου του Ρίντινγκ, τα κατεψυγμένα και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορούν να είναι εξίσου ωφέλιμα με τα φρέσκα, και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως και πιο ευεργετικά.
Πολλοί αποφεύγουν τα κονσερβοποιημένα προϊόντα θεωρώντας τα «επεξεργασμένα τρόφιμα». Οι ερευνητές, ωστόσο, εξηγούν ότι τα συντηρητικά σε αυτά τα τρόφιμα ελέγχονται αυστηρά και δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
Διαβάστε περισσότερα για τη θρεπτική αξία των κατεψυγμένων τροφίμων.