Γιατρός αποκαλύπτει την μικρή αλλαγή που μπορεί να κάνει το ψωμί 10 φορές πιο υγιεινό
Το ψωμί που τρώμε καθημερινά μπορεί να είναι όχι μόνο νόστιμο, αλλά και πιο υγιεινό, σύμφωνα με την Dr. Karen Alarcón.

Το ψωμί που συχνά θεωρείται εχθρός της απώλειας βάρους, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι ένα μυστικό όπλο στο «οπλοστάσιο» της δίαιτας, σύμφωνα με έναν γιατρό. Η Δρ Karen Alarcón εξηγεί ότι ο τρόπος για να αυξήσεις τη θρεπτική ποιότητα του ψωμιού είναι να το καταψύξεις και στη συνέχεια να το ζεστάνεις σε μια τοστιέρα ή σε ένα τηγάνι.
«Αν καταψύξετε το ψωμί και στη συνέχεια κόψετε μια φέτα και τη ζεστάνετε ή τη βάλετε στο τηγάνι ή στην τοστιέρα, μεγάλο μέρος του περιεχομένου των υδατανθράκων θα μετατραπεί σε πρεβιοτικές ίνες, οι οποίες όχι μόνο θα ωφελήσουν τη μικροβιακή σας χλωρίδα, αλλά θα ρυθμίσουν και τη γλυκόζη του αίματος.
Επιπλέον, το άμυλο, λόγω της επίδρασης της θερμότητας, θα βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης, οπότε πιθανώς θα έχετε λιγότερο φούσκωμα και αέρια» εξηγεί η Karen Alarcón μιλώντας στη Mirror.
Ο καλύτερος τρόπος για να καταψύξετε το ψωμί είναι να το τυλίξετε σε μεμβράνη ή σε σακούλες κατάψυξης με φερμουάρ και πάντα αμέσως μόλις το αγοράσετε, χωρίς να περιμένετε να περάσει μια μέρα.
Προστατεύοντας το ψωμί με μεμβράνη ή σακούλα με φερμουάρ, απομονώνετε το ψωμί από άλλες οσμές στην κατάψυξη και αποτρέπετε τις θερμοκρασίες αποθήκευσης από το να «κάψουν» κυριολεκτικά το προϊόν.
Όσον αφορά τον μέγιστο χρόνο που συνιστάται για αυτόν τον τύπο συντήρησης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της κατάψυξης ψωμιού σε φέτες, σε κομμάτια ή ολόκληρο.