Δες πώς θα κάνεις ένα εντελώς μπαγιάτικο ψωμί... ολόφρεσκο σε λίγα λεπτά - Η γεύση θα σε εκπλήξει
Πώς θα κάνεις το μπαγιάτικο ψωμί σαν φρέσκο ξανά -Το απλό τρικ που θα το κάνει αφράτο σε λίγα λεπτά

Πόσες φορές όταν αγοράζουμε μια φρατζόλα, αφού απολαύσουμε μερικές φέτες ψωμιού όσο είναι φρέσκο, ξεχνάμε να βάλουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο για να διατηρηθεί; Τις περισσότερες θα απαντήσω εγώ.
Το αποτέλεσμα; Το ψωμί σκληραίνει και γίνεται σαν πέτρα. Μην σκας όμως. Δοκίμασε τον τρόπο που σου προτείνω και δες πώς μπορείς να επαναφέρεις το μπαγιάτικο ψωμί στην αρχική του κατάσταση. Θα με θυμηθείς!
Τι να κάνεις για να φρεσκάρεις το ξερό ψωμί
- Το βρέχεις γενναία με νερό, βάζοντάς το κάτω από τη βρύση. Αν είναι κομμένο σε φέτες, προτίμησε να το ψεκάσεις με νερό ή να το αλείψεις με ένα πινέλο.
- Το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο.
- Το βάζεις σε κρύο φούρνο που ρυθμίζεις στους 150°C και το αφήνεις για 12 λεπτά (ανάλογα με το επίπεδο ξηρασίας, μπορεί να πάρει και ένα τέταρτο, σίγουρα πάντως όχι λιγότερο από δεκάλεπτο. Καταλαβαίνεις τι χρειάζεται να γίνει, αν το σφίξεις ελαφρά στα χέρια σου).
- Μετά, χωρίς να σβήσεις τον φούρνο, βγάζεις το ψωμί και το ξετυλίγεις από το αλουμινόχαρτο.
- Το ξαναβάζεις στον φούρνο για ένα πεντάλεπτο. Τσεκάρεις αν έχει γίνει ξεροψημένο, αλλιώς αφήνεις λίγο ακόμα.
Τελείωσες. Η γεύση θα σε εκπλήξει! Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μέσα στο αλουμινόχαρτο το νερό μετατρέπεται σε ατμό τον οποίο απορροφά το ψωμί, αποκτώντας ξανά «ζωή»