Γιατί θέλει ο Κασσελάκης τώρα να γίνει βουλευτής;
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου.
Όταν στο Attica και στην εκπομπή Γεγονότα 2.0 (Γ. Μελιγγώνης, Μ. Δούση και ο υπογράφων την στήλη) αποκαλύπταμε σε συνέντευξη με τον τ. βουλευτή πλέον Όθωνα Ηλιόπουλο, ότι ο ίδιος σκόπευε να παραιτηθεί, και να δώσει την… έδρα στον Κασσελάκη, είχαν πέσει διάφοροι να μας «φάνε» γιατί δίναμε αυτήν την ερμηνεία. Μεταξύ αυτών και το σύστημα Κασσελάκη, που έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει βουλευτής και ότι έπρεπε να παραιτηθούν μια σειρά από επιλαχόντες. Εμείς τότε είχαμε επιμείνει ότι είναι θέμα ερμηνείας, καθώς θα μπορούσε να επικαλεστεί το θέμα του απόδημου.
Με την παραίτησή του ο κ. Ηλιόπουλος έκανε πράξη αυτό που μας είχε προαναγγείλει προσθέτοντας ότι… επιθυμία του είναι να πάρει την έδρα του ο κ. Κασσελάκης ως απόδημος. Ό,τι είχαμε πει και εμείς τότε, αλλά θα επαναλάβω αυτό που είχα επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι αυτό θα κριθεί από το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ μια και είναι θέμα ερμηνείας του νόμου. Τώρα εάν έχουν πειστεί να παραιτηθούν οι υπόλοιποι στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης συμφωνίας στο χώρο δεν γνωρίζω, αλλά θα φανεί.
Αυτά όμως σύντομα θα ξεκαθαρίσουν. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Κασσελάκης, που διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν θέλει να γίνει βουλευτής έτσι, υποχρεώθηκε να αλλάξει γνώμη ξαφνικά παραμονές μάλιστα 15 Αύγουστου και ενώ η Βουλή είναι κλειστή; Φοβάται κάτι και αναζητά ασυλία; Είναι άλλοι λόγοι που υποχρεώθηκε για άλλη μια φορά να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό; Ή όπως μου λένε διάφοροι από την Κουμουνδούρου φοβάται ανατροπή του στο Συνέδριο και ως βουλευτής θα μπορέσει να αποκτήσει ισχύ που δεν έχει τώρα και κυρίως να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα.
Ότι από τα τρία και να ισχύει μια εμφάνιση Κασσελάκη στη Βουλή θα αλλάξει από Σεπτέμβριο το κλίμα και πλέον ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εάν τα καταφέρει και ερμηνευθεί ο νόμος όπως επιθυμεί τότε θα αλλάξει... πίστα στην αντιπολίτευση. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει αρχηγό στο Κοινοβούλιο με ότι αυτό σημαίνει για την επόμενη ημέρα στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Όλα πλέον μπαίνουν στην φάση αναμονής της κρίσης τόσο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής όσο και στο ΣτΕ. Το βέβαιο είναι ότι τίποτε δεν θα είναι ίδιο στους σχεδιασμούς τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.