Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα από πουρέ
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή, γρήγορη και ιδανική για να τη συνδυάσεις Σάββατο βράδυ με μια υπέροχη ταινία.
Για να τις ετοιμάσεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 6 φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στα 2 για να βγουν 12 κομμάτια
- λάδι για τηγάνισμα
Για τη μαρινάδα
- 150 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 150 ml ξίδι από λευκό κρασί
Για το ντιπ πιπεριάς
- 100 γρ. πιπεριά χαλαπένιο σε πίκλες, καλά στεγνωμένες
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για την κρούστα
- 75 γρ. στιγμιαίο πουρέ πατάτας
- 75 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι
Εκτέλεση:
1.
Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.
2.
Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.
3.
Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμιαίου πουρέ με το αλεύρι. Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
4.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’.
5.
Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
6.
Συνταγή: Max Haley - Φωτογραφία: Mowie Kay
Πηγή: olivemagazine.gr