Αυτό το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε μέλι και λάιμ είναι μια γευστική «έκρηξη»! Θα αντισταθείς;
Ένα γευστικό πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με ρύζι ή και με τηγανητές πατάτες.
Το κοτόπουλο είναι μια αγαπημένη γεύση για πολλούς… όπως και αν μαγειρευτεί. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να το απολαύσεις. Ένας από αυτούς; Το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε μέλι και λάιμ.
Μαριναρισμένο κοτόπουλο
Για την μαρινάδα θα χρειαστείς
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
- Χυμό από 1 ½ λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- πάπρικα, κύμινο, πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αναμίξτε τα υλικά της μαρινάδας και αφήστε το ¼ της μαρινάδας στην άκρη. Στην υπόλοιπη μαρινάρετε το κοτόπουλο και αφού το αφήσετε για λίγα λεπτά, σε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τηγανίστε το για 8- 10 λεπτά. Βγάλτε από την φωτιά και τοποθετήστε το πάνω σε μια σανίδα κοπής. Τελευταίο βήμα είναι να περιχύσετε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα.