Φτιάξτε την πιο εύκολη σπανακόπιτα
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πανεύκολη σπανακόπιτα και θα μας θυμηθείτε!
Η συνταγή
- Μερίδες: 4
- 4 κουτ. σούπας επ. ελαιόλαδο + επιπλέον
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 350 γρ. φέτα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζάνι τραχανά
- 1 πακέτο φύλλο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι για το πασπάλισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Η εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το αφήνουμε να σοταριστεί καλά, να μειωθεί σε όγκο και να βγάλει τα ζουμάκια του. Αλατοπιπερώνουμε. Θέλουμε τα υγρά που θα βγάλει να εξατμιστούν εντελώς.
Τέλος, ρίχνουμε στη γέμιση τον τραγανά, ο οποίος πέρα από τη γεύση που προσφέρει χρησιμεύει στο να τραβήξει τα ζουμιά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε και τη φέτα τριμμένη.
Σε ένα ταψί τσαλακώνουμε το μισό πακέτο των φύλλων σαν να τσαλακώνουμε ένα χαρτί και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γέμιση στη ζύμη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα, ρίχνουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 40'-50'.
Πηγή: olivemagazine