Ξέχνα όσα ήξερες - Εξοικονόμησε χρήματα αλλάζοντας μόνο τη θέση των τροφίμων στο ψυγείο
Όλοι μας συνηθίζουμε να αμελούμε το πως τοποθετούμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και καταλήγουμε να μην ξέρουμε τι έχουμε, με αποτέλεσμα πολλά τρόφιμα να χαλάνε και να πηγαίνουν για πέταμα!
Ο τρόπος που τοποθετούμε τα πράγματα και ο τρόπος που τα οργανώνουμε στο ψυγείο καθορίζουν τελικά τη φρεσκάδα και το χρόνο ζωής των τροφίμων μας.
Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε το ψυγείο καθαρό και οργανωμένο. Για να σε βοηθήσουμε να βάλεις μια τάξη, σου έχουμε μερικά χρήσιμα tips ώστε να διατηρείς τα τρόφιμα σου φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα και ως εκ τούτου να μην πετάς φαγητά και να αξιοποιείς στο έπακρο ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο.
Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και πού θα πρέπει να τοποθετείτε το κάθε τι:
Πόρτα ψυγείου
Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο ζεστό μέρος στο ψυγείο σας. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποθηκεύουν φρέσκο χυμό και γάλα εδώ, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Αντίθετα, συνιστάται η χρήση της πόρτας του ψυγείου για αποθήκευση νερού, κέτσαπ, μαγιονέζας και σόδας, καθώς αυτά τα είδη μπορούν να αντέξουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
Πάνω ράφια
Τα επάνω ράφια πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση τροφίμων που αλλοιώνονται όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία.
Κάτω ράφια
Τα τρόφιμα που αλλοιώνονται γρήγορα όπως το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί και το κρέας, θα πρέπει να αποθηκεύονται στα κάτω ράφια. Το πιο κρύο μέρος ενός ψυγείου βρίσκεται στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού. Ως εκ τούτου, είναι ένα ιδανικό μέρος για την αποθήκευση γάλακτος.
Καταψύκτης
Οι καταψύκτες είναι βολικοί εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τρόφιμα που δεν θα φάτε αμέσως. Όταν το καταψύχετε, διαρκεί πολύ περισσότερο από ότι στο ψυγείο σας. Η κατάψυξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αν αγοράζετε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες, καθώς στη συνέχεια μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σιγά σιγά.