Το θαυματουργό κόλπο που κάνει το ξεφλούδισμα του αυγού... «παιχνιδάκι»
Πώς μπορούμε να ξεφλουδίσουμε ένα βραστό αβγό χωρίς να κολλάει το κέλυφος; Σας έχουμε τη λύση!

«Μαγικό» θα είναι το αποτέλεσμα αν πάρετε την απόφαση να ρίξετε μία φέτα λεμονιού στο σκεύος όπου βράζετε τα αυγά σας....
Τηγανητό, ομελέτα, scrambled, ποσέ, μελάτο, σφιχτό: το αβγό σε όλες του τις εκδοχές είναι ένα ιδιαίτερο αγαπητό superfood! Πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνη, σίδηρο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, αποτελεί απαραίτητο μέρος της διατροφής μας.
Ωστόσο όταν μιλάμε για βραστό αυγό, το ξεφλούδισμά του γίνεται ορισμένες φορές μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά στις περιπτώσεις που τα τσόφλια μαζί με την μεμβράνη του κελύφους επιμένουν να μένουν προσκολλημένα στο αυγό.
Βέβαια κάποια έξυπνα και χρηστικά μυστικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί να φανούν θαυματουργά, καθώς κάποια από αυτά να μας λύνουν τα χέρια και να μας κάνουν τη ζωή ακόμη πιο εύκολη.
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν το μυστικό είναι στον βρασμό και εξηγούμαστε αμέσως. Στον λογαριασμό του Instagram 5minute.recipes.official βλέπουμε πως κατά τη διάρκεια του βρασμού, εκτός από το νερό, τοποθετούν φέτες λεμονιού στο σκεύος.
Αφού τα αυγά βράσουν και κρυώσουν, με ένα απαλό χτύπημα στον πάγκο το τσόφλι ξεκολλάει πανεύκολα από το αυγό και, αυτό είναι ένα hack που σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.