Το «μυστικό» συστατικό για τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες του κόσμου - Το tip που κάνει τη διαφορά
Αν θες να μάθεις πώς να φτιάχνεις τέλειες και τραγανές τηγανητές πατάτες, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε ταβέρνα και να μην παραγγείλεις δύο ή και περισσότερες μερίδες τηγανητές πατάτες.
Ενώ όταν βγαίνεις έξω δεν παραλείπεις ποτέ να τις παραγγείλεις, στο σπίτι τα πράγματα αλλάζουν, γιατί απλά δεν μπορείς να πετυχαίνεις το αποτέλεσμα που έχουν τα μαγαζιά. «Μα τι δεν κάνω καλά;» αναρωτιέσαι.
Συχνά ακούς ότι για να πετύχεις την τέλεια τηγανιτή πατάτα πρέπει να διαλέξεις και την κατάλληλη πατάτα. Και αυτό ως ένα βαθμό ισχύει γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η πατάτα που θα επιλέξουμε να είναι πατάτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, φρέσκια και σφιχτή, να μην είναι «πληγωμένη», ζαρωμένη και να μην έχει βγάλει ρίζες.
Αφού επιλέξουμε την ιδανική πατάτα, σειρά έχει το μαγείρεμα.
- Τις κόβεις σε μακρόστενα μπαστούνια (στικς), πάχους περίπου 1,5 εκ.
- Αν θες, βουτάς τις πατάτες για 8 με 9 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν οι άκρες τους. Έπειτα, τις σουρώνεις και τις αφήνεις να στεγνώσουν καλά. Με τον τρόπο αυτό, αλλάζει η δομή των υδατανθράκων και εξασφαλίζεις ότι τα σάκχαρα που περιέχουν θα καραμελώσουν και θα γίνουν πιο τραγανές.
- Στη συνέχεια, μόλις «κάψει» το λάδι, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και ρίχνεις σε δόσεις τις πατάτες. Τις τηγανίζεις για 7 με 8 λεπτά. Έτσι, θα ψηθούν εξωτερικά, χωρίς να πάρουν χρώμα, ενώ μέσα θα είναι μαλακές. Τις βγάζεις με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τις αφήνεις να κρυώσουν/
Εδώ μπαίνει το μυστικό συστατικό: πατατάλευρο! Πασπαλίζεις με πατατάλευρο τις πατάτες και ανακατεύεις προσεκτικά. Ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τις τηγανίζεις για 3 με 4 λεπτά, για να πάρουν χρυσό χρώμα.
Βάζεις τις τηγανισμένες πατάτες σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζεις με αλάτι. Αν θες, μπορείς να τις πασπαλίσεις με πατατάλευρο, για να απορροφηθεί η υγρασία και να γίνουν ακόμα πιο τραγανές