Το εξωτικό σνακ που αυξάνει τη λίμπιντο και απογειώνει το σεξαπίλ - Μήπως να το δοκιμάσεις;
Η κατανάλωση ακρίδων έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύει τη σεξουαλική ορμή, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, προάγει τα υγιή μαλλιά και βοηθά στη διαχείριση του βάρους.
Θαλασσινά, σοκολάτα, μέλι, ξηροί καρποί, φράουλες... Όλα μοιάζουν ξεπερασμένα όταν μιλάμε για τα πιο αφροδισιακά τρόφιμα, που υπόσχονται να αυξήσουν τις σεξουαλικές ορμές.
Το νέο σνακ που αυξάνει τη λίμπιντο και απογειώνει το σεξαπίλ είναι εξωτικό. Και ίσως για λίγους.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food Science of Animal Products οι ακρίδες θα μπορούσαν να προστεθούν στη λίστα των αφροδισιακών τροφίμων, καθώς πιστεύεται ότι η κατανάλωσή τους αυξάνει τη λίμπιντο.
Ενώ τα σνακ που τονώνουν την ερωτική διάθεση λειτουργούν περισσότερο στη φαντασία παρά στην πραγματικότητα, πολλά τρόφιμα που ανήκουν στη λίστα των αφροδισιακών είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και άλλα οφέλη, καθώς η υγιής σεξουαλική ορμή ξεκινά με την καλή υγεία.
Η κατανάλωση ακρίδων έχει βρεθεί ότι ενισχύει τη σεξουαλική ορμή, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, προάγει τα υγιή μαλλιά και βοηθά στη διαχείριση του βάρους.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Dschang στο Καμερούν, όπου ο τύπος της βρώσιμης ακρίδας είναι κοινός, παρατήρησαν μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία σε αρουραίους που τρέφονταν με δίαιτα με βάση την ακρίδα, σε σύγκριση με άλλους.
Τα πλεονεκτήματα για την υγεία αποδίδονται στο ότι τα έντομα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η βρώση ακρίδων ενίσχυσε σημαντικά τη λίμπιντο των αρουραίων, που ήταν πολύ πιο «ζωηροί».
Αυτοί οι αρουραίοι πρόσθεσαν επίσης περίπου 12 ώρες ύπνου στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, ανέπτυξαν περισσότερο τρίχωμα και διατήρησαν καλύτερα ένα υγιές μέσο βάρος.
Αν και η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώθηκε μόνο σε αρουραίους, οι ερευνητές λένε ότι τα ίδια ευρήματα θα μπορούσαν να ισχύουν και για τους ανθρώπους.
«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τις σημαντικές δυνατότητες των εδώδιμων εντόμων όπως η ακρίδα, ως εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ngnaniyyi Abdoul στην The Post.
«Η βρώση ακρίδων όχι μόνο καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες, αλλά προσφέρει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία».
Πάνω από 2.200 είδη εντόμων καταναλώνονται σε 123 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Scientific Reports.
Καθώς οι προμήθειες τροφίμων αντιμετωπίζουν συνεχώς αλλαγές και επικρατεί αβεβαιότητα λόγω της πληθυσμιακής αύξησης και της κλιματικής αλλαγής, οι ειδικοί προωθούν όλο και περισσότερο την ενσωμάτωση των εντόμων σε περισσότερες κουζίνες.
Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών φέρεται να είναι πρόθυμοι να καταναλώσουν συστατικά εντόμων και το 18% θα ήταν πρόθυμο να φάει ολόκληρα ζωύφια.