Το απλό αλλά «θαυματουργό» σνακ στο ράφι του σούπερ μάρκετ που λειτουργεί ως «ελιξίριο» νεότητας
Ο ξηρός καρπός που καταπολεμά τη γήρανση και «φρενάρει» την εμφάνιση ρυτίδων - Τα θαυματουργά οφέλη του
Ακόμα και αν σπαταλάμε τα χρήματά μας σε κοστοβόρες κρέμες που υπόσχονται ότι γυρνούν τον χρόνο πίσω, ή σε σαπούνια που «σβήνουν» τα σημάδια από τον χάρτη του σώματός μας, τελικά τίποτα δεν φροντίζει καλύτερα το δέρμα μας, από την βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών.
Όσο λοιπόν το ευρύ κοινό αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο την σημασία διατήρησης της καλής υγείας του δέρματός του με κάθε τρόπο και μέσο, οι ειδικοί επιμένουν πιο έντονα στον ρόλο που παίζει η διατροφή μας σε αυτό.
Δεδομένου ότι η γήρανση του δέρματος ξεκινά από μέσα προς τα έξω, ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν ορισμένες τροφές που χάρη στα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες τους, βοηθούν στην επιβράδυνση των σημαδιών γήρανσης. Μια τέτοια τροφή είναι και τα καρύδια.
Οι ειδικοί τροφίμων και ευεξίας από το Ski Vertigo εξηγούν: «Μικρές διατροφικές αλλαγές, όπως η ενσωμάτωση μιας χούφτας καρύδια στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορούν να αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία του δέρματος.
«Ξεκινήστε σήμερα ανταλλάσσοντας επεξεργασμένα σνακ με αυτή τη θρεπτική εναλλακτική! Με τα καρύδια, μια απλή διατροφική επιλογή μπορεί να αποφέρει βαθιά οφέλη.
Κάνοντας μικρές, σταθερές αλλαγές στη διατροφή σας, μπορείτε να φαίνεστε και να αισθάνεστε νεότεροι από μέσα προς τα έξω. Επομένως, την επόμενη φορά που θα είστε στο διάδρομο των σνακ, σκεφτείτε να πιάσετε ένα σακουλάκι με καρύδια - το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ειδικός μιλώντας στη Daily Express.
Τα θαυματουργά οφέλη των καρυδιών
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα το άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο διατηρεί την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος, μειώνει τη φλεγμονή, βασικό παράγοντα γήρανσης του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου και του σχηματισμού ρυτίδων.
Παράλληλα η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, που συνδέεται με διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου, ενώ πιθανώς ενισχύουν και τη δυνατότητα βελτίωσης του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα αφού με τις φυτικές ίνες, τα καλά λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά τους φαίνεται να συμβάλλουν στην ενισχυμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Τέλος τα καρύδια συμβάλλουν και στη διαχείριση του βάρους μέσω ενός συνδυασμού πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών, προάγοντας την αίσθηση του κορεσμού και ενδεχομένως μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.