Ταχίνι: Το πολύτιμο τρόφιμο της Σαρακοστής και όχι μόνο!
Το superfood της Σαρακοστής μπορεί να μας βοηθήσει να νηστέψουμε χωρίς να στερήσουμε από τον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονο άγχος για πολλά ζητήματα, με την υγεία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Παράλληλα, οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν, με αυξημένο τσιμπολόγημα, μεγαλύτερη κατανάλωση έτοιμων φαγητών, αυξημένη πρόσληψη λιπαρών και, τελικά, αύξηση του σωματικού βάρους. Κι όμως, ζούμε σε μια εποχή όπου η σημασία της σωστής διατροφής και του ελέγχου του βάρους για την υγεία μας είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ.
Γι’ αυτό, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που επιλέγουμε, ειδικά κατά τη Σαρακοστή, όπου η κατανάλωση ζωικών προϊόντων μειώνεται. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι απαραίτητη—και τι καλύτερο από ένα παραδοσιακό ελληνικό superfood, το ταχίνι!
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτούσε την έναρξη της «εποχής του ταχινιού», αφού ήταν βασικό κομμάτι της σαρακοστιανής διατροφής. Παρόλο που πάντα αποτελούσε παραδοσιακή επιλογή, η κατανάλωσή του ήταν περιορισμένη κυρίως στη διάρκεια της νηστείας, λειτουργώντας ως πολύτιμη πηγή θρέψης για αυτή την περίοδο. Ωστόσο, χάρη στις νεότερες επιστημονικές μελέτες και τη διαρκή ενημέρωση για τη διατροφική του αξία, το ταχίνι κατάφερε να ξεφύγει από το πλαίσιο της νηστείας και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Διαβάστε περισσότερα για το ταχίνι και τη θρεπτική του αξία.