Τα πέντε πιο επιβλαβή κρέατα για την χοληστερίνη σας
Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για την χοληστερίνη σας.
Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή στερόλη που βρίσκεται στα κύτταρα όλων των ιστών και στο αίμα των ζώων. Η αυξημένη χοληστερόλη αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθειες, οι οποίες παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου.
Η συσσώρευση χοληστερόλης και λιπαρών εναποθέσεων στα αρτηριακά τοιχώματα μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους, που ενδέχεται να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορούν συνήθως να προληφθούν μέσω υγιεινής διατροφής, άσκησης, αποφυγής καπνίσματος, περιορισμού αλκοόλ και διαχείρισης βάρους. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς και θα πρέπει να αποφεύγονται τακτικά.
1. Μπέικον
Είτε σε πρωινό με αυγά, είτε τυλιγμένο σε λαχανικά ή σε χάμπουργκερ, το μπέικον είναι πολύ δημοφιλές αλλά επικίνδυνο.
Δείτε ποια είναι τα υπόλοιπα επιβλαβή τρόφιμα για τη χοληστερίνη σας.