Τα ανθυγιεινά σνακ αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «European Journal of Nutrition», το 25% των ανθρώπων εξουδετερώνει τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής καταναλώνοντας ανθυγιεινά σνακ, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι ερευνητές από το King's College του Λονδίνου ανέλυσαν τις συνήθειες κατανάλωσης σνακ 854 συμμετεχόντων. Ανακάλυψαν ότι οι μισοί από αυτούς δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν μια συνεπή ποιότητα μεταξύ των κύριων γευμάτων και των σνακ τους. Αυτή η ασυνέπεια μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, επηρεάζοντας το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα λίπους.
Η μελέτη επίσης αποκάλυψε ότι το 24% της ημερήσιας πρόσληψης ενέργειας προέρχεται από σνακ όπως μπάρες δημητριακών, γλυκά και φρούτα. Μεταξύ των ατόμων που κατανάλωναν σνακ (95% των συμμετεχόντων), η μέση ημερήσια κατανάλωση ήταν 2,28 σνακ, ενώ το 29% αυτών κατανάλωναν περισσότερα από δύο σνακ την ημέρα.
Διαβάστε περισσότερα για τα ανθυγιεινά σνακ και τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.