Συνταγή για σούπερ ντιπ ταχινιού - ταχινοσαλάτα
Μια νηστήσιμη επιλογή για να συνοδεύσετε τα πιάτα της σαρακοστής.

Ιδανικός συνδυασμός για λαχανικά στον ατμό, πατάτες , κεφτεδάκια και φυσικά για ψάρι και κρέας. Η σωστή τανιχοσαλάτα εκτός από την σωστή οξύτητα πρέπει να έχει και την κατάλληλη υφή, κρεμώδη σαν ανάλαφρο στραγγιστό γιαουρτάκι.
Ταχινοσαλάτα
Είναι μια εύκολη συνταγή που δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά για την προετοιμασία της.
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ φλιτζάνι νερό (ή όσο χρειαστεί για την επιθυμητή υφή)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
- ½ κ.γ. πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ, ανακατεύεις το ταχίνι με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο και παχύρρευστο.
- Προσθέτεις το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σταδιακά προσθέτεις το νερό και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες το μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγο ακόμα νερό.
- Σερβίρεις σε μπολ, πασπαλίζεις με πάπρικα και μαϊντανό, και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Συνοδεύεις με αραβικές πίτες, φρυγανισμένο ψωμί, ή λαχανικά.