Προανακριτική: «Πρόκειται για προφανή καταστρατήγηση του Συντάγματος», λέει ο Βενιζέλος
Ο πρώην υπουργός εξήγησε γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία «καταστρατηγεί» το Σύνταγμα.

Ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει ως «καταστρατήγηση του Συντάγματος» τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.
Θεωρεί ότι έγινε «καταστρατήγηση του Συντάγματος» και επισημαίνει τον κίνδυνο ακυροτήτων, οι οποίες ελέγχονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η κυβέρνηση προφανώς γνωρίζει, προσθέτει ο γνωστός συνταγματολόγος, ότι αν το Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κρίνει ότι η παραπομπή του Χρήστου Τριαντοπούλου ενώπιόν του είναι άκυρη, θα προκύψει μια κατάσταση «μη διαχειρίσιμη πολιτικά από αυτή».
Σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να μην παραγραφούν τα αδικήματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», υπενθυμίζει ότι αυτή δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ για τα πρόσωπα που ερευνώνται για την τραγωδία στα Τέμπη, από τα οποία δεν εξαιρεί τον Κώστα Καραμανλή. «Η μόνη ασφαλής λύση είναι αυτή που πρότεινα, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεύτερης συνόδου» επισημαίνει.