Πράσινο ή κόκκινο μήλο: Εσύ ξέρεις τις διαφορές και ποιο είναι πιο υγιεινό;
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λένε οι γιαγιάδες μας και κάτι θα ξέρουν παραπάνω για τον βασιλιά των φρούτων.

Εκτός από το χρώμα της φλούδας τους, υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων μήλου. Έχουν διαφορετική γεύση, περιέχουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Επομένως είναι απολύτως φυσικό να αναρωτιόμαστε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. Τόσο το πράσινο όσο και το κόκκινο μήλο είναι εξαιρετικά θρεπτικά, αλλά έχουν κάποιες μικρές διαφορές στη σύστασή τους:
Θερμίδες & Ζάχαρη
Πράσινο μήλο: Έχει λιγότερες θερμίδες και λιγότερη φυσική ζάχαρη, γεγονός που το καθιστά καλύτερη επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους ή έχουν διαβήτη.
Κόκκινο μήλο: Είναι πιο γλυκό, καθώς περιέχει περισσότερη φυσική φρουκτόζη.
Φυτικές Ίνες & Πέψη
Και τα δύο περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν στην υγεία του εντέρου και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Το πράσινο μήλο έχει ελαφρώς περισσότερες φυτικές ίνες.
Αντιοξειδωτικά & Βιταμίνες
Κόκκινο μήλο: Περιέχει περισσότερα ανθοκυανίνες, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και βρίσκονται στη φλούδα του.
Πράσινο μήλο: Έχει περισσότερη βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Γλυκαιμικός Δείκτης
Το πράσινο μήλο έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, οπότε ανεβάζει λιγότερο το σάκχαρο στο αίμα σε σχέση με το κόκκινο.
Ποιο είναι πιο υγιεινό
Το πράσινο μήλο θεωρείται ελαφρώς πιο υγιεινό, λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε ζάχαρη, των περισσότερων φυτικών ινών και της υψηλότερης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C.