Πόσα αβοκάντο την ημέρα τον...καρδιολόγο κάνουν πέρα; Η επιστήμη απαντά
Ένα θαυματουργό superfood δείχνει τον δρόμο για τη μείωση των καρδιακών νόσων.
Μια μεγάλη αμερικανική έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων ποσοτήτων αβοκάντο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τουλάχιστον δύο μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα (μία μερίδα αντιστοιχεί σε μισό αβοκάντο) διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων σε σύγκριση με εκείνους που σπάνια ή ποτέ δεν τρώνε αβοκάντο.
Μελέτη βρήκε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες μισού αβοκάντο, άρα ένα ολόκληρο αβοκάντο μέσα στην εβδομάδα, είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 21% μικρότερο κίνδυνο ειδικότερα για στεφανιαία νόσο.
Διαβάστε για τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος στο News4Health.