Ποιά φρέσκα τρόφιμα δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ο λόγος που βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο είναι η μακρόχρονη διατήρησή τους, κάτι όμως που δεν ισχύει για όλες τις κατηγορίες.
![Unsplash Unsplash](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/73/trofima-roman-grachev-eygj8wxgfng-unsplash.jpg)
Πηγαίνεις στον μανάβη να προμηθευτείς τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για την εβδομάδα και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τα βάλεις το ψυγείο.
Μια συνήθεια που είναι λάθος, όχι για όλα τα τρόφιμα προφανώς, αλλά για συγκεκριμένα, τα οποία οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν πραγματικά να τα βλάψουν.
Μάλιστα, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί αλλοιώθηκαν πιο γρήγορα εφόσον τα αποθηκεύσατε στο ψυγείο. Όπως αποδεικνύεται ορισμένα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να μπαίνουν στην ψύξη και η λίστα μπορεί να σας εκπλήξει.
Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι η σωστή αποθήκευση των φρέσκων προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και είναι καλύτερο να ψωνίζετε σωστά ώστε να καταναλώνετε τα φρέσκα τρόφιμα πριν χαλάσουν ώστε να αποκομίσετε και όλα τα οφέλη για την υγεία σας.
Δείτε παρακάτω τα τέσσερα φρούτα και λαχανικά που δεν πρέπει να βάζετε μέσα στο ψυγείο.
Ντομάτες
![unsplash unsplash](https://flashgr.cachefly.net/image/hor_small/27/tomatos.jpg?v=0)
Οι ντομάτες αγαπούν τη ζέστη και απεχθάνονται το κρύο. Αν βάλετε στο ψυγείο τις αγαπημένες ντομάτες σας, χάνουν τη σφριγηλότητα τους και μετατρέπονται σε χυλό. Μετά το ψυγείο είναι καλές για μαγείρεμα, αλλά όχι για να τις φάτε. Αν από την άλλη τις αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας θα απολαύστε όλη τη νοστιμιά τους.
Φρέσκα βότανα
![Μαϊντανός/Unsplash Μαϊντανός/Unsplash](https://flashgr.cachefly.net/image/hor_small/73/david-todd-mccarty-r6buzn-jthg-unsplash.jpg?v=0)
Τα φρέσκα βότανα όπως ο βασιλικός, ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος δεν μπαίνουν στο ψυγείο. Στο κρύο περιβάλλον του μαραίνονται πρόωρα και αποδίδουν σαφώς καλύτερα όταν τα αποθηκεύονται στον πάγκο της κουζίνας, σαν λουλούδια. Ένα ματσάκι βασιλικός μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα φλιτζάνι νερό μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
Μπανάνες
![Μπανάνες/unsplash Μπανάνες/unsplash](https://flashgr.cachefly.net/image/hor_small/14/banana.jpg?v=0)
Στις μπανάνες αρέσουν οι ήπιες θερμοκρασίες. Όταν αποθηκεύετε τις μπανάνες στο ψυγείο, επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης και το δέρμα μπορεί να γίνει καφέ. Όταν συμβαίνει αυτό, στην πραγματικότητα μπορεί να αποκτήσουν πικρή γεύση και να αποσυντίθενται πιο γρήγορα.
Κρεμμύδια
![Freepik Freepik](https://flashgr.cachefly.net/image/hor_small/68/close-up-garlic-bulb-onions-black-background.jpg?v=0)
Το ξηρό εξωτερικό στρώμα των κρεμμυδιών, πρέπει να διατηρείται σε ξηρό περιβάλλον όπως ένα ντουλάπι. Επίσης, η έλλειψη κυκλοφορίας αέρα θα προκαλέσει χαλάρωση των κρεμμυδιών, όπως και η αποθήκευσή τους κοντά στις πατάτες, οι οποίες εκπέμπουν υγρασία και αέρια που μπορεί να κάνουν τα κρεμμύδια να χαλάσουν γρήγορα. Καλό είναι να τα αποθηκεύετε σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος.