Πάτρα: Θρήνος για τη 16χρονη που είχε διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα - Πέθανε μετά από ενάμιση μήνα στη ΜΕΘ
Η 16χρονη διαγνώστηκε με μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που προσβάλλει τον οργανισμό με επικίνδυνο τρόπο.
Θρήνος και ανείπωτη θλίψη στην Πάτρα για την 16χρονη μαθήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα, καθώς μετά από ενάμιση μήνα νοσηλείας, έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Η 16χρονη μαθήτρια νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μετά την ξαφνική λιποθυμία της σε κοινό χώρο του 2ου και 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 16χρονη διαγνώστηκε με μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που προσβάλλει τον οργανισμό με επικίνδυνο τρόπο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η κατάσταση της Νεφέλης δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα η μάχη της να έχει τραγική κατάληξη.
Η είδηση του θανάτου της έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά της, τους φίλους και τους συμμαθητές της, που αδυνατούν να πιστέψουν πως ο «άγγελός» τους έφυγε τόσο νωρίς.
Μηνιγγίτιδα: Τα πρώτα σημάδια - Πότε πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς
Στη μηνιγγίτιδα εφιστά την προσοχή ο παθολόγος-κλινικός φαρμακολόγος, Τάσος Σπαντιδέας, χαρακτηρίζοντάς την, ωστόσο, «σπάνια νόσο». Τόνισε ότι η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι ιδιαίτερα σοβαρή και επικίνδυνη, ενώ η ιογενής μορφή είναι πιο ήπια, προσβάλλοντας δέκα άτομα ανά 100.000 πληθυσμού.
«Κάθε χρόνο, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, παρουσιάζονται σποραδικά κρούσματα μηνιγγίτιδας τόσο στα σχολεία όσο και σε στρατώνες», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η μηνιγγίτιδα χτυπά συνήθως παιδιά και νέους, ενώ τα πρώτα σημάδια θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς, ώστε να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια.
- Επίμονος πονοκέφαλος: Σύμπτωμα το οποίο το παιδί θα εκφράσει έντονα, καθώς η ένταση του πόνου δεν υποχωρεί εύκολα.
- Έμετοι και δυσκαμψία αυχένα: Ιδιαίτερα αν το παιδί αδυνατεί να σκύψει το λαιμό του, πρέπει να αποτελέσει σημαντική ένδειξη για τη μητέρα να αναζητήσει τη συμβουλή του γιατρού.
- Αιφνίδιος πυρετός: Ένας ξαφνικός πυρετός, που δεν συνοδεύεται από κάποιον προφανή λόγο, είναι επίσης ανησυχητικός και απαιτεί έλεγχο.