Παντζάρια: Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για να ξεκινήσετε να τα τρώτε
Τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση πατζαριών δεν περιορίζονται στα αντιοξειδωτικά.
Τα παντζάρια έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη σύγχρονη διατροφή , αποτελώντας βασικό συστατικό σε σαλάτες, χυμούς, σούπες και πολλές ακόμα συνταγές .
Ακολουθούν πέντε σημαντικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να τα εντάξετε στη διατροφή σας:
Μείωση αρτηριακής πίεσης
Μελέτη του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου έδειξε ότι τα νιτρικά που περιέχουν τα παντζάρια βοηθούν στη διάταση των αρτηριών και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του νιτρικού οξέος στο αίμα, που διευκολύνει τη ροή του. Η κατανάλωση μόλις 250 ml χυμού παντζαριών μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση της πίεσης.
Αύξηση ενέργειας
Τα νιτρικά βοηθούν στη διάταση των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας την παροχή οξυγόνου στους μυς. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη απόδοση στην άσκηση. Ισπανική έρευνα του 2017 διαπίστωσε ότι οι αθλητές που κατανάλωναν χυμό παντζαριών είχαν μεγαλύτερη φυσική αντοχή.
Δείτε τις υπόλοιπες ευεργετικές δράσεις των πατζαριών.