ΝΑΤΟ: Πρόσωπο με πρόσωπο Μητσοτάκης και Μίτσκοσκι - «Επενδύστε στη 'Μακεδονία'...»
Ο Πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της κατάφορης παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους γείτονες - επιμένει να μιλά για «Μακεδονία» ο Μίτσκοσκι και από την Ουάσιγκτον.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να θέσει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο την παρελκυστική στάση της Βόρειας Μακεδονίας στη διάρκεια της επετειακής Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να σημειώνει πως «η γειτονική μας χώρας δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα της Συμφωνίας των Πρεσπών...».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες δηλώσεις τόσο της νέας Προέδρου όσο και του πρωθυπουργού οι οποίες παραβιάζουν ευθέως τη Συμφωνία η οποία, όπως υπενθύμισε ο Παύλος Μαρινάκης, άνοιξε την πόρτα στη γειτονική χώρα για να μπει στην βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Ελάτε στη 'Μακεδονία' για επενδύσεις...»
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ωστόσο επιμένει στις προκλήσεις. Και από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ μίλησε για «Μακεδονία» σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η 'Μακεδονία' για επενδύσεις», δηλώνει ο Μίτσκοσκι.
«Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της 'Μακεδονίας'.
«Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη 'Μακεδονία'. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες ομογενείς».
Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση των κυρίων Μητσοτάκη και Μίτσκοσκι διαμηνύοντας πάντως ότι η στάση της γειτονικής χώρας θα οδηγήσει σε ελληνικό μπλόκο για την πορεία της προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την επισήμανση ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.